Tijd voor jezelf nemen en het belang van rust

Hallo iedereen!

Het school is nog maar twee weken bezig, maar ik ben al kapot. De laatste tijd voel ik me niet zo goed. Ik ben heel moe, wat logisch is want ik moet af en toe vroeg op staan, maar zelfs al kan ik later opstaan, dan nog slaap ik niet goed. Ik heb ook vaak pijn, gewoon random in mijn lichaam. Gisteren was het mijn heup die pijn deed, de dag ervoor mijn knie en nu mijn schouder. Je kent het wel, zo die pijn als je een heel vermoeide dag hebt gehad. Maar het ding is dat ik niet veel les heb en dat ik lichamelijk ook niet zo veel doe, maar dat ik wel enorm vermoeid ben, soms zo erg dat ik tijdens de dag even moet gaan liggen. Dit geeft me geen goed gevoel over mezelf, waardoor ik me wat neerslachtig voel.

Het is het seizoen om ziek te worden of  een verkoudheid te hebben en ik heb vaak het gevoel dat ik ziek ga worden, maar dat gebeurt niet. Stiekem hoop ik dat ik even een paar dagen ziek kan zijn en er dan vanaf ben. Voorlopig heb ik besloten om het wat rustig aan te doen, want misschien heeft het wat te maken met stress. Ik probeer wat langer te slapen en tijdens de dag even te rusten als ik daar nood aan heb. Dit heeft wel als gevolg dat ik niet zo veel doe voor school, waardoor ik me lui voel. Ik moet in principe maar twee of drie dagen naar school in de week en ik werk vijf uur op zaterdag, dus dat is niet super veel, maar ik moet rusten. Anders hou ik het niet vol.

Ik weet niet of het een mentaal of een fysiek probleem is, maar ik ga beginnen met tijd voor mezelf te nemen en op tijd op de rem te drukken. Er zijn veel evenementen waar ik al naartoe ben geweest of andere dingen waar ik naartoe moest, dus ik hoop dat het nu wat rustiger wordt. Het moet! Het is belangrijk om je rust te hebben, want als je moe bent, heeft dat een invloed op de rest van je dag. Als ik voldoende rust heb gehad, ga ik proberen om wat meer te bewegen. Dat zal misschien goed doen aan mijn lichaam en zal ik me misschien minder stram of lui voelen. Als jullie nog tips voor me hebben: ze zijn altijd welkom.

Vandaag is het world mental health day en ik zou graag het volgende met jullie delen. Alsjeblief, neem je rust en wees lief voor jezelf. Je kan proberen verder te gaan en verder te gaan, maar er komt een punt waarop dat niet meer lukt. Je kan blijven knijpen op een sinaasappel, maar op een bepaald moment komt er geen sap meer uit, hoe hard je ook knijpt. Neem wat tijd voor jezelf, al is het maar kort. Je verdient het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s