Ik zamelde geld in voor het goede doel

Hallo iedereen!

Vrijdag was het Rode Neuzen Dag en dat was het einde van een mooie en leerrijke periode waarin ik geld inzamelde voor het goede doel.

Iets voor het goede doel doen stond al lang op mijn bucketlist en nu kan ik het doorschrappen. Rode Neuzen Dag is een actie in België om geld in te zamelen om jongeren met mentale problemen te helpen. Als je me een beetje kent, dan weet je hoe belangrijk mentale gezondheid is voor mij, dus dit was een actie die ik zeker wou steunen.

IMG_20181015_203942_483.jpg

Ik begon met een doos Rode Neuzen te bestellen en deze te verkopen. Er zaten 60 neuzen in de doos, dus ik had wat twijfels over of ik ze allemaal verkocht zou krijgen. Maar guess what? Het is gelukt! Zo bracht ik €300 op.

Maar dat is nog niet alles. Een paar maanden geleden schreef ik in een brief naar mijn penvriendin dat ik een actie wou oprichten voor de Rode Neuzen Dag in de naam van A.R.M.Y. Voor de mensen die niet weten waarvoor dit staat: A.R.M.Y. is de fandom van BTS, een Zuid-Koreaanse Boyband. We zijn met veel, dus dit zou wel eens een succes kunnen worden. Mijn penvriendin was meteen enthousiast en stuurde me een berichtje om te vragen of ze mee kon helpen. Ik had een vaag idee over hoe we het konden aanpakken, dus haar hulp kwam echt op het juiste moment. We doopten de actie ‘Speak Yourself’ naar de speech die BTS gaf op de Verenigde Naties. (Echt een aanrader!)

We maakten een Twitteraccount, een Facebook pagina en een Insta, registreerden ons op de site van Rode Neuzen Dag en we konden eraan beginnen. Eerst zamelden we het geld in via crowdfunding: mensen konden een zelfgekozen bedrag storten. Dit bracht niet super veel geld op, dus kwamen we met een ander idee. We gingen wristbands verkopen aan de cinema, want BTS kwam met een film in de Kinepolis. Het was even stress omdat het niet zeker was dat de bandjes op tijd zouden geleverd worden. Maar dan kreeg ik de bandjes binnen en ik was gewoon verliefd. Ze waren mooier dan ik had gehoopt. Een andere vriendin had ze ontworpen.

Dan verdeelden we de 500 bandjes over de Vlaamse cinema’s, want we hadden jammer genoeg geen verkopers gevonden in Wallonië. Toen de avond van de film eraan kwam en we iedereen op de sociale media hadden verteld dat er bandjes voor het goede doel zouden verkocht worden, deed ik het bijna in mijn broek van de stress. Als er iets zou mislopen, lag alle verantwoordelijkheid bij mij. En wat als niemand een bandje zou kopen? Want er was wel wat geld ingekropen om ze te laten maken.

Allemaal zorgen voor niets, want ik was voor de film constant bezig met bandjes verkopen en dat was in de andere cinema’s ook zo. Iedereen dat bij ons kwam was zo enthousiast en dat deed me zo veel plezier. Ik ontmoette A.R.M.Y. die ik al een tijdje online kende en nu eens in het echt zag. Enkele minuten voordat de film begon gingen we naar binnen en toen kon ik even ontspannen, want hey, het was wel de film van BTS! Ik keek even vlug op mijn gsm en zag dat in Antwerpen de bandjes al verkocht waren en ik was sprakeloos. De film zelf was super en erna heb ik nog even bandjes verkocht. Ik viel die nacht in slaap met een geweldig gevoel.

De volgende dag verzamelde ik al het geld en gedurende de volgende dagen stuurde ik nog enkele bandjes op naar mensen die er geen hadden kunnen scoren voor de film. Dat was een werkje, maar ze zijn allemaal verkocht geraakt!

Donderdag sloot ik de actie en vrijdag was het Rode Neuzen Dag. Op tv werd hiervoor een show uitgezonden en in de onderhoek verschenen alle acties. Het moment dat onze actie passeerde, werd ik even emotioneel. We zamelden €1426 in!

Ik ben heel blij dat dit zo is gelopen. Ik heb veel vrienden gemaakt en ben echt opnieuw verwonderd over de kracht van A.R.M.Y. Langs de ene kant ben ik ook wel blij dat het na zo veel weken gedaan is en we dit konden afsluiten. Maar volgend jaar doe ik het zeker opnieuw en dan gaan we voor nog meer!

2 gedachten over “Ik zamelde geld in voor het goede doel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s