Pisa en Firenze

Hallo iedereen!

Dit is de eerste post over mijn schoolreis naar Italië. Laten we eraan beginnen!

Op 29 maart vertrokken we om 19 uur aan het school met een bus met twee verdiepingen. Ik zat bovenaan naast het raam (want dat vind ik het prettigste) en naast Féline. Ik had wel wat stress, want het ging een lange reis worden, ver weg van huis. We vertrokken en de sfeer zat er meteen in. Het was een nachtreis, dus het was ook de bedoeling dat we wat zouden slapen en dat ging ik ook doen.

Ik ben een persoon die erg veel nood heeft aan een goede nachtrust. Na een paar uur op de zetel te proberen slapen, heb ik me op de grond tussen de zetels in gelegd. En geloof het of niet, maar dat lag echt enorm goed! Maar blijkbaar was dit niet toegelaten en dan ben ik maar terug in de zetel gekropen om daar nog een beetje te proberen slapen. We maakten een tussenstop in Luxemburg en in Zwitserland, en ook in Italië zelf. Toen moesten we nog maar een paar uur rijden. Op de bus kreeg een jongen die aan het dansen was een epilepsieaanval, wat enorm schrikken was. Maar na een half uurtje ging alles terug goed met hem.

Rond 11 uur kwamen we toe in Pisa. Het was heerlijk zonnig en iedereen was blij dat ie  na een lange busrit weer even kon bewegen. En Pisa, dat betekent dus ook de Toren van Pisa!

Misschien raar om te zeggen, maar ik had gedacht dat ie kleiner ging zijn. Hij is niet zo groot, maar toch. Het andere gebouw is de doopskapel. En dat was Pisa eigenlijk wel een beetje, want meer was er niet echt te zien. ’s Middags gingen we eten in een restaurantje waar we lasagne kregen. Als voorgerecht. Dat was even verschieten zeg! Pasta als voorgerecht, dan een hoofdschotel en een dessert. En dit de hele reis lang. En ik ben een kleine eter… XD

Na het middagmaal reden we met de bus door naar ons eerste hotel, waar we 2 nachten zouden verblijven. Even uitrusten en weer een enorme maaltijd, in dit hotel zelfs met 2 pasta’s als voorgerecht.

De volgende ochtend vertrokken we naar Firenze. Op de bus kregen we te horen dat we 2 spelletjes doorheen de reis zouden spelen. Het ene was Gotcha, waarbij je een persoon een bepaald woord moet laten zeggen. Maar dan spreek ik van niet-voor-de-hand-liggende woorden. Zo moest ik iemand trouwfoto laten zeggen. Dat is me uiteindelijk niet gelukt, want iemand heeft mij het woord Chocotoff laten zeggen op een wel grappige manier. Ik zuchtte op een avond in de loby dat mijn voeten pijn deden en hij zei: ‘Weet je wat daartegen helpt? Een Chocotoff.’ En ik was van: ‘Hé, een Chocotoff?’ Gotcha.

Het andere spel is een spel dat wel iedereen kent: de Mol of in het Italiaans: La Talpa. We moesten opdrachten uitvoeren en de Mol moest deze saboteren. We moesten er ook achter komen wie de Mol was. En dat waren 2 mensen! Deze hebben het spel goed gespeeld! Een opdracht was bijvoorbeeld het liedje Shosholoza van buiten leren. Het was echt geweldig om dat met heel de bus luid te zingen.

FB_IMG_1491156942061

In Firenze zagen we de Medicikapel en de Dom Santa Maria Del Fiore. Er was ook een ledermarkt, waarbij een varken stond waarin je een muntje moest steken om te zien of je een lief zou krijgen of niet, maar dat heb ik niet gedaan. In FIrenze zijn we ook een beetje afgezet geweest, want mijn vrienden moesten 10 euro betalen voor een ijsje, terwijl er op een bord veel minder stond en ik kreeg Mango in plaats van Meloen. Maar het ijsje heeft gesmaakt!

Om de dag af te sluiten zijn we een enorme heuvel opgelopen om daar te genieten van het uitzicht over de hele stad. Daarna zijn we teruggekeerd naar het hotel, waar we ’s avonds een casinoavond hadden.

20170331_160638

Zo, dat is de eerste post van mijn reis. Een vraagje: zijn de foto’s voor jullie scherp of niet?

Advertenties

15 Replies to “Pisa en Firenze”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s